Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makkaroni z brokułami i boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makkaroni 350 g
olej 3 łyżki
sól
brokuły 300 g
cebula
śmietana kremówka 125 g
boczek 150 g
parmezan starty 80 g
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Makkaroni z brokułami i boczkiem

Makaron ugotować al dente. Brokuły umyć, podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę. Warzywo gotować w osolonej wodzie ok 8 min.
Cebulę oczyścić, posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Oba składniki zeszklić na 2 łyżkach oleju, dodać odcedzone brokuły.
Makaron odcedzić, śmietanę zagotować z 40 g parmezanu, polać makaron i wymieszać.
Do makaronu dodać brokuły, delikatnie wymieszać.
Całość doprawić solą i pieprzem. Każdą porcję posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak