Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z truskawek i rabarbaru

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
rabarbar 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z truskawek i rabarbaru

Rabarbar czyścimy i kroimy w kostkę. Truskawki czyścimy i rozgniatamy widelcem. Tak przygotowany rabarbar i truskawki przekładamy do garnka, zasypujemy cukrem i gotujemy bo momentu aż dżem zgęstnieje. Należy stale mieszać, żeby się nie przypaliło Tak przygotowany dżem przelewam do wyparzonych słoików i odwracam do góry dnem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak