Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z ogórka i rzodkiewki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
koperek 2 łyżki
oliwa
sól
pieprz
ogórek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z ogórka i rzodkiewki

Rzodkiewkę i ogórek dokładnie myjemy i osuszamy. Warzywa ścieramy na tarce warzywnej (żeby uzyskać talarki). Przekladamy do miseczki. Dodajemy do tego drobno posiekany koperek. Całość warzyw zalewamy oliwą oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowaną surówkę można podawać na liściach sałaty. Zamiast swiezego koperku mozna rowniez uzyc szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak