Sposób przygotowania

Takie ziemniaki nie są bardzo eleganckim daniem ,ani specjalnie dietetycznym ,ale są bardzo smaczne i raz na jakiś czas można je zjeść.

Ziemniaki obrać ,zalać wodą i osolić do własnych potrzeb ,ugotować do miękkości . Ugotowane ciemniaki odcedzić dodać do nich mąkę ,przemieszać ,przykryć i zostawić na 5 min,aby mąka się sparzyła po tym czasie dodać koperek oraz mleko i potłuc bardzo dokładnie ziemniak (ziemniaki muszą wyglądać jak krem),łyżką maczaną w tłuszczu nakładać na talerz malutkie kluseczki ,podawać obficie polane cebulką z dodatkiem kiszonego ogórka.

Cebulka :
Cebulę pokroić w piórka ,posypać sola i pieprzem ,udusić na margarynie do miękkości .
Na osobnej patelni zrumienić kiełbasę pokrojoną w kosteczkę i jak cebulka jest miękka dodać do niej podsmażoną kiełbaskę ,wymieszać .

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !