Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oliwa z oliwek z bazylią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
oliwa 500 ml
bazylia 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Oliwa z oliwek z bazylią

Listki bazylii dokładnie myjemy i osuszamy. Czosnek kroimy w drobne talarki. Do czystej butelki / słoika przekładamy bazylię i czosnek i zalewamy 500 ml oliwy. Szczelnie zakręcamy i odkładamy w ciemne miejsce na około 2 tygodnie. Następnie przelewamy oliwę przez gazę do innej butelki i już jest gotowa do użycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 10.09.2011 07:39
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak