Sposób przygotowania

Masło stopić. 20 dag Biszkoptów drobno pokruszyć i wymieszać z masłem. Powstałą masę wylepić dno tortownicy. Schłodzić ok. 30 minut. galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Ostudzić. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki. Pokroić na mniejsze kawałki. Kremówkę ubić na sztywno. Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Połączyć z kremówką oraz zimna galaretką. Połowę śliwek ułożyć na spodzie z biszkoptów i zalać masą serową. Wstawić do lodówki. Po ok. 30 minutach ułożyć na wierzchu pozostałe śliwki. Wstawić do lodówki na ok. 5 godzin.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takiego połączenia nie próbowałam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !