Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno ze śliwkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 1/2 kostki
Biszkopty
galaretka pomarańczowa
śliwek 1,2 kg
białego sera 10 dag
cukru 1/2 szklanki
cukier waniliowy
kremówka 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno ze śliwkami

Masło stopić. 20 dag Biszkoptów drobno pokruszyć i wymieszać z masłem. Powstałą masę wylepić dno tortownicy. Schłodzić ok. 30 minut. galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku. Ostudzić. Śliwki przekroić na pół i usunąć pestki. Pokroić na mniejsze kawałki. Kremówkę ubić na sztywno. Ser utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Połączyć z kremówką oraz zimna galaretką. Połowę śliwek ułożyć na spodzie z biszkoptów i zalać masą serową. Wstawić do lodówki. Po ok. 30 minutach ułożyć na wierzchu pozostałe śliwki. Wstawić do lodówki na ok. 5 godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 16.12.2011 00:27
Takiego połączenia nie próbowałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak