Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża 1 pęczek
czosnek 1 ząbek
orzeszki piniowe 1 łyżka
parmezan starty 2 łyżki
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pesto

Bazylię opłukać, osączyć, listki poodrywać od gałązek, gałązki posiekać.
Czosnek oczyścić i zmiażdżyć.
Bazylię, czosnek, orzeszki piniowe i parmezan zmiksować z olejem, aż powstanie jednolity gęsty sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szyba 10.09.2011 07:49
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak