Sposób przygotowania

Por dokładnie umyć, pokroić w cienkie plasterki. Czosnek obrać i zmiażdżyć.
Masło roztopić, dodać por z czosnkiem i krótko poddusić.
Szynkę pokroić w małą kostkę, dodać do warzyw i krótko podsmażyć. Ravioli ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Śmietanę dokładnie wymieszać z ricottą na jednolitą kremową masę. By uzyskać właściwą konsystencję, można dodać odrobinę masła. Sos doprawić solą i pieprzem.
Do sosu dodać szynkę, por i czosnek, dokładnie mieszać i podgrzać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Apetyczne danie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matriasik

    Fajniutkie, pewnie smakuje wyśmienicie!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !