Sposób przygotowania

Karczochy pokroić w cienkie plasterki, włożyć do wody z sokiem z cytryny. Czosnek obrać, zmiażdżyć, zeszklić na 4 łyżkach oliwy. Karczochy dokładnie osączyć i dodać czosnku. Całość lekko poddusić, doprawić do smaku solą i pieprzem, dusić jeszcze 15 min.
Tortellini włożyć do wrzącej wody z dodatkiem oliwy, gotować 8 min. Następnie odcedzić (część wody zachować), przelać zimną wodą i dokładnie osączyć.
Pesto wymieszać na jednolitą masę z 5-6 łyżkami wody pozostałej z gotowania pierożków. Tortellini i karczochy przełożyć do jednego naczynia, wymieszać i podzielić na porcje. Na każdą porcję nałożyć łyżkę pesto i przybrać listkami bazylii.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Z chęcią bym spróbowała :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    smacznosc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !