Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cappeletti w sosie serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cappeletti 400 g
sól
olej
śmietana 200 g
ser pleśniowy 100 g
pieprz
tłuszcz do formy
parmezan starty 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cappeletti w sosie serowym

Cappeletti ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Piekarnik rozgrzać do 220 st. Śmietanę podgrzać w piekarniku, dodać pokruszony ser pleśniowy, mieszać aż ser się rozpuści Sos doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pierożki przełożyć do miski i delikatnie wymieszać z sosem.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, następnie włożyć pierożki z sosem. Posypać parmezanem. Zapiekać ok.10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak