Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z porem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 małej główki
por 1 mały
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ocet winny do smaku
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z porem

Pora przekroić wzdłuż i dokładnie opłukać z piasku .Potem jeszcze raz przekroić na pół wzdłuż i cienko pokroić. Kapustę obrać z wierzchnich liści i potrzeć na tarce na dużych oczkach .Doprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem, cukrem, octem jabłkowym lub winnym i oliwą. Surówkę dobrze wymieszać i odstawić na 10 -15 minut aby się przegryzło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 23.05.2012 09:08
bardzo fajny przepis:)
Katarzyna59 14.03.2012 15:43
super
smakowita 19.02.2012 22:43
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
Adamorek 29.11.2011 22:46
lubię do kotleta
Adamorek 29.11.2011 22:46
lubię do kotleta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak