Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, obręcz posmaruj masłem i obsyp otrębami lub kaszą manną. Zewnętrzną stronę dna tortownicy i obręcz zawiń w folię aluminiową, aby uniknąć ewentualnego wypływania soku z tortownicy, a tym samym zabrudzenia piekarnika.


Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    dla mnie to też coś nowego.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jeśli można spytać to gdzie kupujesz taką mąkę. Przepis bardzo mnie zaciekawił, tylko nie wiem skąd wziąć mąkę amarantusową. W hipermarkecie znajdę?
  • 4
    original
    Opublikowano

    anemon

    Beatris, ja kupuję w sklepach z żywnością ekologiczną, a ostatnio kupiłam w \"Piotrze i Pawle\", ale nie mąkę tylko ziarna amarantusa i sama zmieliłam w młynku do kawy. Można też kupić w sklepach internetowych, ale trzeba doliczyć koszt przesyłki.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    W takim razie muszę poszukać. Dziękuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    apetycznie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    W tym cieście nie ma jajek, więc mogą jeść to ciasto osoby uczulone na jajka.
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    W tym cieście nie ma jajek, więc mogą jeść to ciasto osoby uczulone na jajka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    ciekawie wyglada :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    gratuluję pomysłu świetny
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię takie ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawi mnie ta mąka,muszę taką kupić
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Warto poszukać tej mąki, bo jest niezwykle zdrowa, a i smak ma bardzo ciekawy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,nie jadłem takiego :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    widziałam ta mąkę w markecie ,ale jeszcze jej nie kupowałam.Ciasto wygląda niesamowicie kusząco:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Kupiłam przed świętami amarantus robiłam kruche ciasteczka, ale trochę zgrzytał w zębach, myślę, że następnym razem zmielę go na mąkę... Twoje ciasto wygląda świetnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !