Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki bananowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok z cytryny szklanka
cukier puder 0,5 szklanki
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki bananowe

Do przepisu nalezy wybrac banany dojrzale lecz nie przejrzale, do frytek
najbardziej nadaja sie banany krotkie tzw. jablkowe.
2. Banany obrac i pokroic wzdluz na cieniutkie platki.
3. Zalac je sokiem cytrynowym i moczyc przez 15 min., oplukac i osuszyc na
sciereczce.
4. W glebokim rondlu rozgrzac olej do wysokiej temperatury, wkladac partiami
banany i smazyc je az stana sie ciemnozlote i chrupkie.
5. Osuszyc z tluszczu na papierowym reczniku.
6. Oproszyc cukrem pudrem. Podawac gorace lub zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 26.09.2011 08:01
ciekawy pomysl
stokrotka 22.09.2011 21:57
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak