Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne z pieczarkami i szynką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

penne 300 g
pieczarki 25 dag
cebula 1 szt
sól
pieprz
tymianek
szynka 15 dag
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Penne z pieczarkami i szynką

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie.
Pieczarki oczyszczamy, drobno kroimy i dodajemy do cebuli - dusimy ok 15 min przyprawiając do smaku.
Szynkę kroimy w paski i złocimy na drugiej patelni.
Ugotowany makaron mieszamy z grzybami, nakładamy na talerze i obkładamy paskami szynki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak