Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe serca

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

biała czekolada 1oo g
masło 100 g
cukier filiżanka
mąka filiżanka
jajko
kakao 4 łyżki
słodka śmietana 4 łyżki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe serca

Masło wymieszaj z cukrem i jajkiem. Dodaj mąkę i kakao, włóż do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm, przenieś na blachę, piecz 10 min. z rozgrzanym piekarnikiem do 160 stopni. Po ostygnięciu wytnij 4 serca. Czekoladę rozpuść w misce zanurzonej w garnku z gorącą wodą, dodaj śmietanę. 2 serca posmaruj czekoladową masą posyp cukrem pudrem do dekoracji.

Co do rozpuszczania tej czekolady to chyba chyba można czekoladę połamac na małe kawałki, wrzucić do rondelka z wodą i poprostu ją rozpuścić a potem dodać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak