Sposób przygotowania

Masło wymieszaj z cukrem i jajkiem. Dodaj mąkę i kakao, włóż do lodówki na 1 godzinę. Rozwałkuj ciasto na grubość 1 cm, przenieś na blachę, piecz 10 min. z rozgrzanym piekarnikiem do 160 stopni. Po ostygnięciu wytnij 4 serca. Czekoladę rozpuść w misce zanurzonej w garnku z gorącą wodą, dodaj śmietanę. 2 serca posmaruj czekoladową masą posyp cukrem pudrem do dekoracji.

Co do rozpuszczania tej czekolady to chyba chyba można czekoladę połamac na małe kawałki, wrzucić do rondelka z wodą i poprostu ją rozpuścić a potem dodać śmietanę.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !