Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowaw sosie własnym

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Łopatka wieprzowa w sosie własnym - danie idealne jako dodatek do placków ziemniaczanych czy kaszy. 

Składniki:

łopatki wieprzowej 1/2 kg
cebula 1 duża
papryczka chilli 1
olej do smażenia
papryka mielona 1/2 łyżeczki
pieprz
sól
rozmarynu gałązka
woda 1,5 szklanki
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowaw sosie własnym

Kroki postępowania

1

Mięso pokroić w kostkę.

Krok 1 - Łopatka wieprzowaw sosie własnym foto
2

Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, papryczkę, rozmaryn, mięso i smażyć 15 minut.

Krok 2 - Łopatka wieprzowaw sosie własnym foto
4

Dodać 1,5 szklanki wody lub bulionu. Chwilę gotować do miękkości mięsa i zredukowania sosu. Sos można zagęścić 1-2 łyżkami mąki lub dodać śmietanę.

Krok 3 - Łopatka wieprzowaw sosie własnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 11.09.2012 08:05
extra
Wafelek2601 12.09.2011 09:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak