Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa buraczkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak duży ugotowany 1
marchewka 1
pietruszka 1
selera kawałek
pora kawałek
ziemniaki 4 średnie
śmietany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet 1/2 łyżki
czosnku 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa buraczkowa

Kroki postępowania

1
Włoszczyznę pokroić na kawałki, wrzucić do garnka z wodą, dodac listek laurowy i zagotować
Krok 1 - Zupa buraczkowa foto
2
Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gotować do miękkości
Krok 2 - Zupa buraczkowa foto
3
Bukaczka zetrzeć na tarce warzywnej i dodać do zupy. Gotować kilka minut, dodać zmiażdżony czosnek i przyprawy
Krok 3 - Zupa buraczkowa foto
4
dodać smietanę i zagotować
Krok 4 - Zupa buraczkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.02.2014 15:36
przepyszny
Ola1young 10.12.2013 16:34
uwielbiam barszcz czerwony
Pani Domu 16.08.2012 16:38
pyszna zupa
Ada-Gaba 06.07.2012 07:19
pyszna
pioge7 10.09.2011 07:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak