Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczonki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 5-6 sztuk
kiełbasa śląska 5 sztuk
buraki 5 sztuk
cebula biała 3-4 sztuki
marchew 4 sztuki
boczek 400 gram
smalec
sól do smaku
kapusta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczonki

Warzywa i kiełbaskę kroimy w plastry i przyprawiamy do smaku,dodajemy pokrojony boczek i trochę smalcu. Kociołek wykładamy liśćmi kapusty,jeśli mamy to na dno kładziemy skórę od boczku. Wrzucamy wszystkie składniki i przykrywamy liśćmi kapusty. Pieczemy na małym ognisku ponad godzinę. Pyyyyszne! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 17.05.2012 09:09
o matulku jaki super pomysł
cooleczka 04.03.2012 11:31
mój kociołek niestety nie ma żądnego stojaka, nóżek, a widzę, że ten ma jakieś - dorabiałaś sama czy dokupiłaś gdzieś? z góry dzięki :)
Marta1986 03.02.2012 00:09
super
Monika111 31.01.2012 08:38
Najcz??ciej na noc zalewam wod? z plynem do naczy?. Robi? tak dlatego,?e lubimy,gdy potrawa si? z czasem troch? przypali. Myje si? bez problemu zwyk?? szmatk?. :) Polecam potrawy z kocio?ka!
cooleczka 19.01.2012 11:34
dostałam z okazji ślubu taki sam kociołek i nie mam pojęcia, jak się go obsługuje :( z niecierpliwością czekam na koniec zimy, żeby zrobić ognisko i eksperymentować :) a jak czyści się taki kociołek? ;)
FAFIK 19.12.2011 12:49
Pyszne!
IKrakowianka 10.10.2011 16:45
coś rewelacyjnego, ziemniaczki takie są aromatyczne i przepyszne!
Justa32 28.09.2011 18:40
uwielbiam
treonina 18.09.2011 12:49
łooo moje ulubione! uwielbiam dania z kociołka smakują zupełnie inaczej!
kriso 13.09.2011 17:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak