Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka słodko - ostre

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
papryczki chilli 4 szt
czosnku 4 ząbki
olej do smażenia
miód 2-3 łyżki
ketchup 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka słodko - ostre

Kroki postępowania

1
Skrzydełka oczyścić, obsypać przyprawą do kurczaka i odstawic na kilka godzin do lodówki.
Krok 1 - Skrzydełka słodko - ostre foto
2
Czosnek i papryczki pokroić na kawałki i podsmażyc na oleju,
Krok 2 - Skrzydełka słodko - ostre foto
3
dodać miód i ketchup, wymieszac i chwilę pogotowac
Krok 3 - Skrzydełka słodko - ostre foto
4
Skrzydełka posmarować przygotowanym sosem
Krok 4 - Skrzydełka słodko - ostre foto
5
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st ok. 40 minut
Krok 5 - Skrzydełka słodko - ostre foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 13.03.2012 13:20
muszą być przepyszne :)
ewelina/bunia 06.03.2012 18:02
piękne i smaczne
bami 26.10.2011 23:04
Apetyczne skrzydełka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak