Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzewamy do 180`. Mięso oprószamy solą, pieprzem. Zioła(oprócz szałwi) siekamy , mieszamy z dwoma łyżkami oliwy i smarujemy wierzch mięsa. Kładziemy na nim plasterki boczku. Cytrynę kroimy w plasterki i umieszczamy je na nacięciach w pieczeni. Blachę natłuszczamy olejem. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Ziemniaki kroimy w plastry lub ćwiartki. Szatkujemy szałwię. Dodajemy resztę oliwy(2łyżki), sól i mieszamy z ziemniakami. Po 30 minutach obkładamy nimi pieczeń i pieczemy 50 minut. Obieramy pieczarki, kroimy je w grube plastry i dodajemy do pieczeni. Pieczemy 20 minut. Dzielimy pieczeń na porcje i dekorujemy pomidorkami i upieczonymi ziemniakami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !