Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Mąkę połączyć z solą, dodać żółtko jaja i gorącą przegotowaną wodą. Wyrobić ciasto robotem kuchennym. Kartofle obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie, zmielić kartofle i twaróg, dokładnie połączyć składniki wraz z posiekaną i usmażoną cebulą. Ciasto rozwałkować na desce obsypanej mąką, Szklanką wyduszać koła. Na każdy kawałek nakładać farsz, lepić je za pomocą zlepiacza do pierogów. Pierogi ruskie zrobiłam jakiś czas temu i połowę zamroziłam. Dzisiaj wykorzystałam gotowe, zamrożone pierogi.


Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Pola2

    uwielbiam ruskie
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    mniam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Gwiazdkę z nieba za porcyjkę. Uwielbiam wszelkie pierogi.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    niebo w gębie
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    porcja godna mistrza :o)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Ten mistrz, który może pochłaniać każdą ilość to mój synek
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo lubię ruskie, ale zawsze polewam je tylko przesmażoną cebulą, skwarki mi jakoś nie pasują.
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Zrobilam pierwszy raz w zyciu, dla mnie wspaniale
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !