Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA Z BUDYNIEM

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 sztuka
mąka 3 szklanki
jajko 2 sztuki
budyń śmietankowy 3 paczki
mleko 4 szklanki
jabłka 1 kg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA Z BUDYNIEM

PRZYGOTOWANIE:zagnieść ciasto z podanych składników podzielić na dwie części jedno rozwałkować na blachę pokrojone jabłka ułożyć na ciasto następnie ugotowany budyń ciepły wylać na jabłka a druga połowę ciasta rozkruszyć na budyń.Piec 60min po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa12 25.09.2011 16:18
to jest dobre
Teresa12 23.09.2011 12:57
dzieki
ewelina63 23.09.2011 11:58
pyszna
m1monika 13.09.2011 17:49
świetne;)
Małgorzata113 09.09.2011 20:29
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak