Sposób przygotowania

Makaron gotować al dente w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju. Bazylię posiekać. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oleju, dodać pomidory wraz z zalewą, bazylię, tymianek, parmezan i kapary. Doprowadzić do wrzenia i następnie zmiksować. Sos doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Osączony makaron wymieszać z sosem pomidorowym. Makaron z sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na makaronie. Fusilli zapiekać ok. 5 min. Przed podaniem przybrać listkami bazylii.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !