Sposób przygotowania

Do miski wbić jaja, dodać mleko i sól oraz dobrze roztrzepać, dodać mąkę i wymieszać na dość gładką masę. Następnie dodać wodę i jeszcze raz wszystko wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wylać olej i cienką warstwę ciasta rozprowadzając ją kolistym ruchem po całym dnie patelni. Smażymy do zarumienienia obie strony. Ser twarogowy rozkruszyć a świeże truskawki umyć i obrać z łupinek. Następnie truskawki kroimy na cienkie plasterki i mieszamy z twarogiem. Tak przygotowany farsz z sera i truskawek dajemy do środka naleśnika i składamy go na połowę. Gotowe do podania przyozdabiamy truskawkami ewentualnie z łyżką jogurtu naturalnego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !