Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki dla cukrzyka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg.
margaryna 2 kost.
woda 1/2 (przegotowana, letnia)

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki dla cukrzyka

wysypać mąkę na stolnicę dodać margarynę i posiekać nożem dolewać wodę i wyrabiać ciasto na jednolitą masę odstawić na ok.30min.następnie wałkować ciasto w kształt koła podzielić na trójkąty i zawijać rogaliki układać na wysmarowanej blasze i upiec w temp.180st.ok.15min.na złoty kolor,także można nadziewać marmoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.09.2013 20:28
bardzo smaczne
Wacław 25.06.2013 10:10
pyszne,nie tylko dla cukrzyków
Wafelek2601 11.05.2012 11:53
super
Gosia20 04.05.2012 11:59
wyglądają jak ze sklepu :) super
halina17 09.09.2011 17:39
dobre rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak