Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Matjasy w papryce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjasy 400 gram
pieprz 1 do smaku
cebula 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Matjasy w papryce

Matjasy kroimy na paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Do naczynia wkładamy pokrojone matjasy. Jeśli kupicie pakowane (takie jak z Biedronki) to są one w oleju - olej ten wlewamy też do tego naczynia co pokrojone matjasy. Jeśli kupicie matjasy w sklepie rybnym to trzeba je wymoczyć w wodzie przez 2-3 godziny i wówczas dodajemy olej. Do matjasów wrzucamy pokrojoną cebulę. Doprawiamy pieprzem i papryką. Wstawiamy na jakąś godzinkę do lodówki, żeby się przegryzło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 17.09.2011 22:53
smacznosc

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak