Sposób przygotowania

PIEROGI:
Mąkę połączyć z wodą, jajkiem i garścią soli. Wyrobić ciasto i rozwałkować. Wycinać kółka (ja wycinam pokalem od piwa). W środek nałożyć farsz i zlepić brzegi. (ja mam do tego specjalny przyrząd, ale można brzegi zagnieść widelcem).
PRZYGOTOWANIE FARSZU:
Kapustę drobno pokroić i ugotować. Ugotowane grzyby również drobniutko pokroić lub zmielić przez maszynkę. Kapustę i grzyby podsmażyć na odrobinie oleju. Taki farsz włożyć do pierogów.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja mam te foremki do lepienia pierogów w czterech rozmiarach, ale niestety jakoś ciężko mi idzie klejenie nimi.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    A mi pomagał dwu i pół letni synek i foremką ładnie sklejał pierożki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    pyszności najlepsze pierogi na świecie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !