Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki truskawkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jaja 3 sztuki
mleko 2 szklanki
sól
cukier 2 łyżki
twaróg 250 gram
dżem truskawkowy 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki truskawkowe

Rozdrabniamy twaróg. Dodajemy do niego dżem, w zależności od upodobań. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jaja, wlewamy mleko, doprawiamy szczyptą soli i cukrem. Wszystkie składniki energicznie mieszany do czasu powstania jednolitej masy. Wyrobione ciasto odstawiamy na 30 minut. Mocno rozgrzewamy patelnię, którą cienko smarujemy olejem. Na rozgrzaną patelnię wylewamy chochelką ciasto, szybko rozprowadzając je po patelni. Wystarczy chwilka i przekładamy naleśnika na drugą stronę (ja pomagam sobie łopatką do ciasta). Na gotowe naleśniki nakładamy warstwę twarogu i składamy na trójkącik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 07.10.2011 15:04
pyszne
wiola28a 14.09.2011 11:12
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak