Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy do gołąbków.

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
kostka rosołowa 1
koncentratu pomidorowego 4 łyżeczki
bazylia
oregano
woda
ketchup 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy do gołąbków.

Kroki postępowania

1
Na odrobinie oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulkę.
Krok 1 - Sos pomidorowy do gołąbków. foto
2
Gdy cebula zacznie się rumienić, zalać ketchupem wymieszanym z wodą. Dodać koncentrat pomidorowy, rozkruszoną kostkę rosołową i przyprawy.
Krok 2 - Sos pomidorowy do gołąbków. foto
3
Zagotować i zalać gołąbki. Sos jest pyszny z gołąbkami w kapuście lub z tymi z kapustą w środku.
Krok 3 - Sos pomidorowy do gołąbków. foto
4
Ziemniaczki i gołąbki polane sosem.
Krok 4 - Sos pomidorowy do gołąbków. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 08.05.2012 10:10
Pycha !
malaczarna23 22.02.2012 16:31
szybki i smaczny przepis
romanrafal
romanrafal 09.12.2011 13:52
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak