Sposób przygotowania

Cukierki zalaewamy mlekiem. Podgrzewamy na małym ogniu, ciągle mieszając (tak, aby cukierki nie przyklejały się do dna garnka). Trzeba uważać, aby nie zagotować, a jedynie rozpuścić cukierki. Do masy z mleka i cukierków dodajemy rozdrobnioną na kostki czekoladę, która też ma się rozpuścić. Jednolitą masę zestawiamy z ognia. Dokładnie mieszamy i studzimy. Ostudzoną masę łączymy z wódką. Już w butelce dokładnie wstrząsamy, aby wszystko się połączyło. Można pić od razu. Ja jednak zawsze odstawiam na conajmniej 24h.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    nigdy nie robiłam a podobno jest bardzo dobry
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    karolcia_zip

    Bardzo smaczny i szybko się robi.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !