Sposób przygotowania

Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem prosto na stolnicę dodajemy zmielone migdały , sól i cukier oraz schłodzoną margarynę posiekaną nożem , na koniec dodajemy same żółtka , kakao i już możemy zagnieść ciasto , gdy już zagnieciemy to ciasto to zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy na 1,5 godziny do lodówki, po tym czasie musimy ciasto rozwałkować i wykrawamy dowolne kształty foremką ,posypujemy migdałami - blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy w odstępach surowe ciasteczka pieczemy ok 15 minut może mniej w temp. 200 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    musza byc smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    fajnie wyglądają
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    motomaniak

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    janek64

    Jeżeli smakują jak wyglądają to muszą być naprawdę dobre :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasica2210

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !