Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koperty z ciasta francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francus 1 opakowanie
marmolada z dzikiej róży 0,5 opakowania
jajko 1 sztuka
cukier brązowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: koperty z ciasta francuskiego

ciasto dzielimy na 12-26 kwadratów, na środku każdego układamy łyżkę marmolady, smarujemy 3 z 4 rogów każdego kwadratu i zwijamy je do środka zaczynając od nie posmarowanero rogu.
następnie układamy ciastka na blasze na papierze pergaminowym, smarujemy jajkiem i posypujemy cukrem

pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni (do zezłocenia)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 12.11.2011 19:39
uwielbiam
SylwiaMagdaSabin 14.10.2011 15:36
fajne i szybkie
Emilia22 09.09.2011 14:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak