Sposób przygotowania

Galaretkę poziomkową rozpuszczamy w szklance wody, zostawiamy do stężenia. Cytrynową przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu.

Do salaterek wlewamy po 2 łyżki żółtej galaretki, kiedy galaretka ostygnie wstawiamy do lodówki, żeby szybciej stężała.

Schłodzone mleko ubijamy mikserem na piankę, dodajemy tężejącą galaretkę poziomkową, miksujemy do całkowitego wymieszania składników.

Piankę rozlewamy do pucharków, dekorujemy biszkoptami, a następnie całość zalewamy żółtą galaretką.

Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    rewelacyjny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    leonkot

    dziękuję, właściwie deser byłby o niebo lepszy z jakimiś owocami, ale żadnych pod rką nie mialam
  • 0
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !