Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poziomkowe ptasie mleczko

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka poziomkowa 1 opakowanie
galaretka cytrynowa 1 opakowanie
mleko skondensowane niesłodzon 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: poziomkowe ptasie mleczko

Galaretkę poziomkową rozpuszczamy w szklance wody, zostawiamy do stężenia. Cytrynową przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu.

Do salaterek wlewamy po 2 łyżki żółtej galaretki, kiedy galaretka ostygnie wstawiamy do lodówki, żeby szybciej stężała.

Schłodzone mleko ubijamy mikserem na piankę, dodajemy tężejącą galaretkę poziomkową, miksujemy do całkowitego wymieszania składników.

Piankę rozlewamy do pucharków, dekorujemy biszkoptami, a następnie całość zalewamy żółtą galaretką.

Wkładamy na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 31.08.2012 11:52
super!
leonkot 27.05.2012 11:10
dziękuję, właściwie deser byłby o niebo lepszy z jakimiś owocami, ale żadnych pod rką nie mialam
Ewelina38 26.05.2012 21:59
rewelacyjny deserek
Magda60 30.11.2011 10:16
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak