Sposób przygotowania

Na łyżce oleju i łyżce masła smażymy drobno pokrojone cebule,jedną z ostawiamy do ciasta. a do drugiej dajemy oczyszczone umyte odsączone i drobno pokrojone grzyby. dusimy razem bez pokrywki na małym ogniu.,przyprawiamy solą pieprzem i odstawiamy do ostygnięcia.Ugotowane ziemniaki tłuczemy lub miksujemy kiedy są jeszcze ciepłe,dodajemy mąkę jajka duszoną cebulę szczyptę soli i łyżkę oleju.Ciasto zagniatamy wytaczamy gruby wałek i kroimy na kawałki.W rękach formujemy placki,do środka nakładamy farsz zlepiamy i obtaczamy w mące.Gotujemy w osolonym wrzątku i po wypłynięciu łyżką cedzakową.Polewamy rozpuszczonym tłuszczem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Knedle z grzybami muszą być smaczne.
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    uwielbiam takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !