Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, zostawiamy do ostygnięcia. kiedy wystygną kroimy w plastry grubości mniej więcej 1 cm.

Cebulę kroimy s grubą kostkę i szklimy na oleju (cebula nie może się przypalić!!), po czym ściągamy łyżką cedzakową z patelni

Sos przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu.

Wszystkie składniki łączymy, wkładamy do lodówki, żeby składniki się przegryzły. Wyjmujemy bezpośrednio przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię sałatki ziemniaczane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !