Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach,obieramy i mielimy,do tego dodajemy mąkę roztrzepane jajko masło i sól.Wyrabiamy ciasto,formujemy szeroki wałek i kroimy na plastry .Na środku robimy wgłębienie nakładamy gęste powidła śliwkowe,zlepiamy i formujemy płaszczoną kulkę.Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.Przed podaniem można posypać cukrem pudrem lub podać do duszonego mięsa.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    z powidłami nie jadłam
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    nie próbowałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !