Sposób przygotowania

Z podanych składników na cisto upiec biszkopt. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie (każdą osobno). Można zmniejszyć ilość wody niż podano w przepisie. Galaretki zostawić do stężenia. Następnie galaretki pokroić w kostkę. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Następnie dodać miękkie masło. Wlać mleko i dokładnie wymieszać. Ogrzać do połączenia składników (ja wstawiam na chwilę do mikrofalówki i sprawdzam by zbytnio się nie zgrzało). Następnie dodać żelatynę i wymieszać. Odstawić do przestygnięcia, gdy masa zacznie gęstnieć dodać pokrojone galaretki (najlepiej schłodzone). Całość delikatnie wymieszać i wykładać na upieczone ciasto. Przykryć biszkoptami i polać polewą czekoladową

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !