Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z marchwi i czosnku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 5 szt
masło 12 dag
sól
pieprz
imbir
czosnek 1 ząbek
natka pietruszki
śmietana 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z marchwi i czosnku

Umytą marchewkę gotujemy w osolonej wodzie aż do miękkości. Następnie ją odsączamy i miksujemy. W garnuszku rozgrzewamy masło, dodajemy do tego zmiksowaną marchewkę, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, imbir – według uznania oraz śmietanę lub jogurt. Często mieszając gotujemy do momentu aż uzyskamy konsystencję puree. Podajemy ze świeżo posiekaną natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak