Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczony schab z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 60 dag
cukinia 2 szt
marchewki 6 szt
wino białe wytrawne 0.5 szkl
olej 6 łyżek
masło 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
ząbki czosnku 3 szt
kostka rosołowa 0.5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pieczony schab z warzywami

Umyte i osuszone mięso pokrój na plastry,włóż do naczynia,zalej olejem zmieszanym z sosem sojowym i odstaw pod przykryciem na godzinę.Marchew i cukinię pokrojone w plasterki duś na małym ogniu przez 10minut w wywarze wina z rosołem.Osącz warzywa na sitku i polej 2łyżkami masła.Kotlety osusz kuchennym papierem,smaż na bardzo gorącym tłuszczu 3-5minut z każdej strony.Wyłóż warzywa na gorący półmisek,połóż na nie kotlety,posyp pieprzem,ozdób bazylią.Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak