Sposób przygotowania

Cukinię przetnij na pół i usuń miąższ,ułóż w posmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.Posyp drobno posiekanym czosnkiem i cebulą.Całość dopraw do smaku solą i pieprzem,skrop sokiem z cytryny i przykryj folią aluminiową.Piekarnik nagrzej do 225stopni.Piecz ok.20minut.Listki rozmarynu i bazylii porwij i dodaj do śmietany.Połącz z żółtym serem.Naczynie z cukinią wyjmij po 20minutach z piekarnika,zdejmij folię i polej cukinię przygotowana śmietaną z serem.Posyp pieprzem.Zapiekaj jeszcze 15minut.Podawaj z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !