Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z móżdzkiem cielęcym i świeżo siekanym szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 1 łyżka
jajko 8 szt
cebula 1 szt
szczypiorek 1 pęczek
masło do smażenia 1 łyżka
pomidor bez skóry 1 szt
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
móżdżek 200 cielęcy

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z móżdzkiem cielęcym i świeżo siekanym szczypiorkiem

Móżdżek moczyć w wodzie 15 minut, a następnie obrać z błony, zalać wrzącą wodą z dodatkiem soli i octu, gotować 5 minut, odcedzić i pokroić w kostkę.
Cebulę zeszklić na maśle, dodać móżdżek i wybite wcześniej jajka. Gdy zaczną się ścinać dodać posiekany szczypiorek oraz pokrojonego w kostkę pomidora. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i podawać z chrupiącymi tostami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 18.06.2012 17:28
nigdy nie jadłam
Pani Domu 18.06.2012 17:28
nigdy nie jadłam
novita26 10.11.2011 08:15
mniam mniam
artur7 26.10.2011 15:13
mniam
milenka2 13.08.2011 15:33
ja bym nie przełknęła móżdżku ale jak ktoś lubi to przepis może być całkiem ok
marcia71 09.03.2011 22:51
podrobów:)
marcia71 09.03.2011 22:51
nie jadam odrobów
AgaS10 06.02.2011 15:02
nie wezmę do ust móżdżku:)
Monika148 06.01.2011 15:46
moj maz twierdzi ze ten przepis jest najlepszy :D:D:D: przez ten mozdzek :))))
berys18 19.11.2010 09:49
w zyciu nie jadłam móżdżku i nie wiem czy sie odważę
marta639 17.09.2010 15:13
Ciekawy przepis.
Barbara55 30.06.2010 14:38
ciekawe jak smakuje móżdżek?
halina17 25.06.2010 14:05
Bardzo lubię móżdżek, muszę wypróbować takie połączenie składników.Myślę ,że jest bardzo smaczna jajecznica.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak