Sposób przygotowania

Wsyp mąkę do miski,wbij jajka,wlej olej,wsyp sól,dodaj 4-6łyżek ciepłej wody.Ciasto zagnieć na oprószonej mąką stolnicy.Kulę ciasta posmaruj olejem,zawiń w folię i odstaw na 30minut.Kapustę obsmaż na maśle.Posyp pieprzem i solą.Na oprószonej mąką bawełnianej ściereczce rozwałkuj ciasto.Rozciągnij je lekko dłońmi,aby było maksymalnie cienkie.Grubsze brzegi ciasta obetnij nożem.Na ciasto połóż kiszoną kapustę.Zostaw 2cm wolnych brzegów.Na kapustę połóż kiełbaski.Ciasto z farszem zwiń w roladę.Wolne brzegi ciasta podwiń.Ułóż na natłuszczonej blasze.Strudel posmaruj roztopionym masłem.Piecz 35-40minut,co jakiś czas smarując masłem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !