Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

strudel z kapustą i kiełbaskami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
parówki 8 szt
masło 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
kapusta kiszona 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: strudel z kapustą i kiełbaskami

Wsyp mąkę do miski,wbij jajka,wlej olej,wsyp sól,dodaj 4-6łyżek ciepłej wody.Ciasto zagnieć na oprószonej mąką stolnicy.Kulę ciasta posmaruj olejem,zawiń w folię i odstaw na 30minut.Kapustę obsmaż na maśle.Posyp pieprzem i solą.Na oprószonej mąką bawełnianej ściereczce rozwałkuj ciasto.Rozciągnij je lekko dłońmi,aby było maksymalnie cienkie.Grubsze brzegi ciasta obetnij nożem.Na ciasto połóż kiszoną kapustę.Zostaw 2cm wolnych brzegów.Na kapustę połóż kiełbaski.Ciasto z farszem zwiń w roladę.Wolne brzegi ciasta podwiń.Ułóż na natłuszczonej blasze.Strudel posmaruj roztopionym masłem.Piecz 35-40minut,co jakiś czas smarując masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak