Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w 1/2 szklance zimnej wody, rozpuścić ją, przestudzić. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody, pomarańczową rozpuścić w 2 szklankach wrzącej wody. Obie galaretki przestudzić. Śmietanę ubić, wymieszać z serkami waniliowymi. Do masy dodać ostudzoną żelatynę i tężejącą galaretkę cytrynową, wymieszać, przelać do tortownicy. Schłodzić w lodówce. Jak masa stężeje ułożyć na niej dowolne owoce. Zalać tężejącą galaretką pomarańczową. Schłodzić w lodówce.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    uwielbiam ptasie mleczko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Dziewczyno, czy ty chcesz abym zaczęła lizać monitor;)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Oj,kusząco wygląda to ptasie mleczko.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    To ciasto w sam raz dla mnie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !