Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
bułka czerstwa 3 dag
cebula 5 dag
tłuszcz 2 dag
pieprz do smaku
sól do smaku
mąka 15 dag
jajko 1 szt
woda 0.5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 dag

Przepis i sposób przygotowania na: uszka z pieczarkami

Pieczarki obierz,pokrój i uduś.Cebulę obierz,pokrój w kostkę,usmaż na tłuszczu na złocisty kolor.Bułkę namocz w wodzie i odciśnij.Pieczarki,bułkę i cebulę zmieszaj i przepuść przez maszynkę.Rozrób razem z bułką tartą,solą i pieprzem.Ciasto:przesianą mąkę rozrób z jajkiem i wodą.Zagnieć ciasto jak na pierogi.Rozwałkuj na cienko i pokrój na kwadraciki(3-4 cm).Nałóż nadzienie.Złóż kwadrat po przekątnej,zlep brzegi.Zlep dwa rogi u podstawy trójkąta.Ugotuj w dużej ilości wody zaraz po uformowaniu.Wybieraj łyżką cedzakową.Uszka są znakomitym dodatkiem do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 18.11.2011 16:33
super
Teresa19 13.09.2011 08:58
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak