Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bryzol rybny z ziemniakmi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morszczuk 1 kg
pieczarki 300 g
cebula 2 szt
sok z cytryny do smaku
olej do smażenia
masło 2 łyżki
ziemniaki 1,5 kg
koperek 1/2 pęczka
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bryzol rybny z ziemniakmi

Filety umyć, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Przykryć i odstawić do lodówki na 30 min. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić pieczarki i podsmażyć je na rumiano na dużym ogniu. Przełożyć do rondla. Na tym samym tłuszczu zeszklić obraną i pokrojoną na krążki cebulę. Dołożyć cebulę do rondla, a na patelni dolać łyżkę oleju i usmażyć na złoto posypane mąką filety. Przełożyć je do rondla, dodać łyżkę masła, przykryć i dusić na małym ogniu 5 min. Ziemniaki obrać, umyć, ugotować w osolonej wodzie, odparować. Koperek posiekać, wrzucić do ziemniaków, dodać łyżkę masła i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.02.2014 07:24
fajny przepis
Renata22 17.12.2012 17:32
brzmi ciekawie;)
Dorian 14.04.2012 12:05
rewelka
Anna152 27.03.2012 07:10
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak