Sposób przygotowania

Żeberka umyć , osuszyć i natrzeć solą,papryką i pieprzem. Na rozgrzanej oliwie smażyć mięso na rumiany kolor.Cebulę obrać i posiekać dodać do żeberek .Do litrowego pojemnika włożyć koncentrat,ketchup,musztardę, cukier,ocet i uzupełnić wodą do objętości 1 litra.Wymieszać i wlać do żeberek.Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.Można podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem. Posypać posiekana natką pietruszki .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    isetta

    super obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Uwielbiam żeberka:-) i
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pożywne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Rewelacja!
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    ładne i apetyczne danie
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    smakowicie się prezentują:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !